Ons verhaal

De beste vanille komt van familie!

Wij geloven dat sterke familiebanden zorgen voor nóg betere vanille. Daarom zijn we een echt en hecht familiebedrijf en werken we rechtstreeks samen met de families die in Madagaskar, Papoea Nieuw Guinea, Oeganda en Tahiti de vanillebonen kweken.

Henk de Kroon begon Vanille B.V. in 2004, met als doel om boeren in Papoea Nieuw-Guinea te scholen in de teelt van vanillebonen. Deze arme boeren kregen via coöperaties microkrediet om naast koffie ook vanille te kunnen kweken. Van begin af aan hebben we toezicht gehouden op de teelt, kwaliteit van bloei en groei en het fermentatieproces.

De vraag naar vanillebonen van topkwaliteit steeg. Daarom breidden we onze activiteiten uit via India en met name Madagaskar in de Sava-regio. Door de jaren heen en dankzij onze vele trips naar Madagaskar hebben we een duurzaam netwerk opgebouwd in de regio. Doordat we rechtstreeks samenwerken, kunnen we ook de marges klein houden.

De kracht van familie

In 2018 is Bas de Kroon, de zoon van Henk, toegetreden in het bedrijf. In 2020 is ook achterneef Jef de Kroon toegetreden.

Met de kracht van familie zijn Vanille B.V. en de vanillefamilies in Madagaskar, Papoea Nieuw Guinea, Oeganda en Tahiti klaar voor een mooie toekomst.

Sustainability

DUURZAME KEUZES

Wij verpakken onze vanille bewust in PET: makkelijk recyclebaar, sneller afbreekbaar en lichter dan glas, waardoor we op de CO2 van transport besparen. 

Ook zetten we ons in door schimmel te voorkomen en te verhelpen. Vanillestokjes zijn vatbaar voor schimmel, door een slechte oogst of fermentatie. Daarom heeft Vanille B.V. een natuurlijke schimmelbehandeling ontwikkeld die zowel schimmel voorkomt als verwijdert. Zo ben je zeker van kwaliteitsbonen. 

Natuurbehoud

 

Ambassadeur stichting Mango Maso

Onze vanille komt van Madagaskar, het eiland dat beroemd is om zijn natuurpracht en biodiversiteit. De blauwoogmaki staat daar symbool voor. Vanille B.V. sponsort daarom al jaren de stichting Manga Maso, die zich inzet voor het behoud van deze halfapen. 

 

Rechtstreeks contact met boeren

De vanilleboeren in Madagaskar, Papoea Nieuw-Guinea, Oeganda en Tahiti verdienen een eerlijke prijs voor hun werk. Vanille B.V. werkt al sinds 2008 rechtstreeks met ze samen. Doordat we direct contact hebben met de boeren, kunnen we ervoor zorgen dat ze krijgen wat ze verdienen. 

Eerlijke prijzen