OVER ONS

De beste vanille komt van familie

Wij geloven dat sterke familiebanden zorgen voor nóg beter vanille.
Daarom zijn we een echt en hecht familiebedrijf en werken we rechtstreeks samen met de families die in Madagaskar de vanillebonen kweken.

Henk de Kroon begon Vanille BV in 2004, met als doel om boeren in Papoea-Nieuw-Guinea te scholen in de teelt van vanillebonen. Deze arme boeren kregen via coöperaties microkrediet om naast koffie ook vanille te kunnen kweken. Van begin af aan hebben we toezicht gehouden op de teelt, kwaliteit van bloei en groei en het fermentatieproces.

De vraag naar vanillebonen van topkwaliteit steeg. Daarom breidden we onze activiteiten uit via India en met name Madagaskar in de Sava-regio. Door de jaren heen en dankzij onze vele trips naar Madagaskar hebben we een duurzaam netwerk opgebouwd in de regio. Doordat we rechtstreeks samenwerken, kunnen we ook de marges klein houden.

In 2018 is Bas de Kroon, de zoon van Henk, toegetreden in het bedrijf. In 2020 is ook achterneef Jef de Kroon toegetreden.

Met de kracht van familie zijn Vanille BV en de vanillefamilies in Madagaskar klaar voor een mooie toekomst.

Sustainability

De natuur geeft ons vanille, wij geven om de natuur.

Duurzame keuzes

We verpakken onze vanille bewust in PET: makkelijk recyclebaar, sneller afbreekbaar en lichter dan glas, waardoor we op de CO2 van transport besparen. Ook zetten we ons in voor minder verspilling met de juiste verpakking én door schimmel te voorkomen en te verhelpen.

Natuurbehoud

Onze vanille komt van Madagaskar, het eiland dat beroemd is om zijn natuurpracht en biodiversiteit. De blauwoogmaki staat daar symbool voor. Vanille BV sponsort daarom al jaren de stichting Manga Maso, die zich inzet voor het behoud van deze halfapen.

Eerlijke prijzen

De vanilleboeren in Madagaskar verdienen een eerlijke prijs voor hun werk. Vanille BV werkt al sinds 2008 rechtstreeks met ze samen. Doordat we direct contact hebben met de boeren, kunnen we ervoor zorgen dat ze krijgen wat ze verdienen.

Oplossingen

Zo veelzijdig als vanille is, zo veelzijdig zijn onze oplossingen voor retail en industrie.
Bouw op de ervaring van de vanille-experts sinds 2004.

Behandelen

Vanillestokjes zijn vatbaar voor schimmel, bijvoorbeeld door een slechte oogst of fermentatie. Daarom heeft Vanille BV een natuurlijke schimmelbehandeling ontwikkeld die zowel schimmel voorkomt als verwijdert. Zo ben je zeker van kwaliteitsbonen die niet gaan schimmelen.

Verpakken

Hoe wil je vanille aanbieden aan jouw klanten? Vanille BV levert vanille in elke vorm, specifiek volgens jouw voorwaarden. We verpakken het op maat in eigen beheer.

Industrie (bulk)

Heb je grote hoeveelheden vanille nodig voor verdere verwerking? Vanille BV levert vanille in grote oplagen. De hoogste kwaliteit vanille in bulk, voor de verwerkende industrie.

Dankzij ons brede netwerk kun je kiezen uit verschillende vanilleproducten, geleverd in verschillende grootverpakkingen zoals jerrycans, IBC-containers en vacuümzakken.