Royal Vanilla

Al sinds 2008 werken wij direct samen met de vanilleboeren in Sambava, Madagaskar, om de beste Bourbon vanille naar Europa te halen. Uit onze jarenlange kennis, ervaring en goede contacten is ons eigen merk ‘Royal Vanilla’ ontstaan met een serie vanilleproducten voor retail en groothandel.

Recht uit Sambava

Onze Royal Vanille komt uit de Sava Regio, dé vanilleregio in Madagaskar. Daar kweken families vanillebonen van de hoogste kwaliteit, zorgvuldig met de hand bestoven, gesorteerd en gefermenteerd.

Beste Bourbon vanille

Bourbon vanille is voor fijnproevers, chefs en patissiers. Deze vanillesoort uit Madagaskar heet niet voor niets ‘het zwarte goud’. Royal Vanilla bevat de hoogste percentages vanilline en dat proef je.

Vanille van families

Vanille B.V is ontstaan uit ons directe contact met de vanillefamilies in Sambava. Elk jaar bezoeken we ze en onderhouden het goede contact. Zo weten we ook precies wat we in huis halen.

Ons assortiment

Vanille van hoge kwaliteit

Vanillestokjes uit Madagaskar

Van het wereldaanbod van vanillebonen komt 80-90% uit Madagaskar waar 80.000 boeren actief zijn met de teelt, en dat al 100 jaar. Daarmee is Madagaskar de grootste producent van vanille met meer dan 2.000 ton per jaar.

Vanillestokjes uit Papoea Nieuw-Guinea

Een andere grote leverancier van Vanille is Papoea Nieuw-Guinea. Zij staan vooral bekend om een andere variëteit dan de Planifolia namelijk: Tahitensis.

Tahitensis vanillebonen kenmerken zich vooral doordat ze milder zijn en voor een bloemig aroma zorgen in het eindproduct.

Tonkabonen

Tonkabonen van hoge kwaliteit, rechtstreeks geïmporteerd uit Brazilië, met een rijke aromatische geur en smaak. De bonen zijn geschikt voor verwerking in zowel zoete als hartige gerechten. Tinten van Vanille, rum en amandel voeren de boventoon.

Vanille pasta

Bourbon vanillepasta van hoge kwaliteit, zelf geproduceerd. Voor onze pasta zijn vanillestokjes gebruikt met een rijke aromatische geur en smaak. Er wordt tijdens de warme extractie alcohol toegevoegd.

Vanille poeder

Excellente kwaliteit vanillepoeder met een hoog vanillinegehalte. De stabiele kwaliteit wordt gegarandeerd door de duurzame teeltwijze en de behandeling van het product d.m.v. een unieke stoom-sterilisatie.

Vanille suiker

Excellente kwaliteit vanillepoeder met een hoog vanillinegehalte. De stabiele kwaliteit wordt gegarandeerd door de duurzame teeltwijze en de behandeling van het product d.m.v. een unieke stoom-sterilisatie.

73363146-7747-401c-a454-81ce3f68b866

Vanillebonen
uit eigen kas!

In onze eigen kas in Toamasina, Madagaskar groeien vanillebonen! Dankzij de gecontroleerde teelt onder doeken kunnen de boeren kwaliteitsvanille produceren en sturen op het gehalte vanilline. Inmiddels hebben wij nu 4 kassen staan en streven wij de komende tijd naar meer.

ONTDEK DE KONINGIN DER SPECERIJEN, RECHTSTREEKS UIT MADAGASKAR