Onze vanillebonen worden Biologisch!

Datum

Met trots mogen wij mededelen dat al onze vanillebonen vanaf komende maanden Biologisch zijn. Wij hebben hier de afgelopen tijd hard aan gewerkt met onze partners in Madagaskar.

 

Vanille uit Oeganda!

De in Oeganda geteelde vanille is van hoge kwaliteit en wordt voornamelijk geteeld in de westelijke en zuidwestelijke regio’s van het land. In vergelijking met de vanillevolumes uit Madagaskar is Oeganda een veel kleiner teeltland. De oogst in Oeganda vindt twee keer per jaar plaats. De hoofdoogst vindt plaats in juli met ongeveer 2/3 van de jaarlijkse hoeveelheid. In januari vindt de beduidend kleinere oogst plaats met ongeveer 1/3 van de jaarlijkse hoeveelheid.

Het aroma van de vanillestokjes uit Oeganda is vergelijkbaar met die uit Madagaskar. Daarom kunnen uitstekende vanille-extracten of vanillepoeder worden geproduceerd. Via onze partner in Oeganda is de vanille direct te herleiden tot de teler op het veld. Samen met onze partner ondersteunen we de kleine boeren ter plaatse met opleidingen en trainingen om de best mogelijke kwaliteit vanille te bereiken. Het partnerschap met de kleine boeren is gebaseerd op een sociale basis met als langetermijndoel de verbetering van de levenskwaliteit van de boeren. De boeren zijn gecertificeerd volgens biologische normen. Ook zijn de eerste stappen richting Fairtrade vanille gezet en zijn de eerste boeren gecertificeerd.

 

Kiki, ambassadeur van Vanille B.V.

Kiki is geen onbekende in de bakkers-branche. Nadat ze in 2019 met haar showstuk het podium van de Dutch Pasty Award bereikte, is Kiki lid van het Nederlands Patisserie Team. Na haar opleiding op de PIVA in Antwerpen, werkte ze voor meerdere bedrijven van formaat waar ze haar ervaring opdeed. Sinds dit jaar is Kiki ambassadeur voor Vanille B.V. Door haar rol in de markt als demonstrateur en adviseur, zit ze altijd met haar neus dicht op de trends en nieuwe ontwikkelingen. Dit zal ze dan ook gebruiken als inspiratie voor leuke en innoverende recepten.

 

Hoogwaardige extracten voor ambachtelijke en industriële markt.

Door een snelle en krachtige doorontwikkeling van de extracten met de juiste apparatuur en de kennis van partners met vele jaren ervaring hebben wij hoogwaardige extracten voor de ambachtelijke en industriële markt geproduceerd. Wij bieden extracten aan van 1 tot 10 fold.

Meer
berichten