Vanille outlook juli 2019

Datum

Voor een vanillespecial van de Keuringsdienst van Waarde op 25 juli 2019 op NPO 3 zijn er o.a. opnames gemaakt bij Vanille B.V. in Breda en bij de boeren en relaties in Madagaskar waar wij reeds vele jaren direct inkopen: https://www.npo3.nl/keuringsdienst-van-waarde-terug-naar-de-basis/25-07-2019/KN_1707957

 

Het officiële plukseizoen in Madagaskar begint deze week. De prijs voor groene bonen ligt ongeveer op het niveau van vorig jaar. Dit doet vermoeden dat de prijs voor zwarte bonen in november dit jaar ongeveer gelijk zal zijn aan vorig jaar. Een mogelijke prijsdaling komt voort uit herziene valutaverhouding tussen de Madagaskar munt de Ariary en de Amerikaanse dollar.

 

Graag benadrukken we nog eens dat vanille een natuurproduct is, te vergelijken met wijn of bijvoorbeeld nieuwe haring. Het ene jaar is het andere niet. De vanille-oogst van 2018 kende een prima kwaliteit met vanillinegehaltes tussen 1.5 en 2%. Door een nat en koud voorjaar is de verwachting dat de oogst 2019 minder van kwaliteit zal zijn met vanillinewaardes tussen 1 en 1.5%. Vooruitlopend hierop is onze voorraad bovengemiddeld.

 

Breda, juli 2019

 

Henk de Kroon

Vanille B.V.

 

Meer
berichten