Vanille saus

Met dit recept maak je zelf de perfecte vanillesaus!

Ingrediënten

250ml slagroom
2 stuks eidooiers
50g suiker
Vanillepeul op smaak

1. Schenk de slagroom in een pannetje en breng langzaam aan de kook.

2. In een kom roer je de eidooiers en suiker door elkaar. Schraap de zaadjes uit de vanillepeul. Meng de vanille door het mengsel van de eieren. Bewaar de peul.

3. Als de slagroom kookt, giet je het in een dunne straal bij het eimengsel terwijl je het goed door elkaar roert. Schenk terug in de pan en doe ook de leeggeschraapte vanillepeul in de pan. Breng het mengsel nu niet aan de kook, blijf wel roeren tot het voldoende is ingedikt.

4. Houd er rekening mee dat de saus bij het afkoelen nog verder indikt. Ik deed een simpel trucje om te kijken of het al goed was: Spatel dopen in de saus, horizontaal houden en met je vinger een streep trekken over de spatel. Als de saus niet terugloopt waar je een streep getrokken hebt is het goed. Haal alleen nog even het vanillestokje uit de saus.

Meer
recepten