In een adaptieve foliekas worden vanille-orchideeën gekweekt onder meer ideale omstandigheden dan bij de teelt in de bush. Tevens wordt er een studie gemaakt naar de verandering van de vanilleboon tijdens het fermentatieproces.
In 2004 is Vanille b.v. opgericht met als doel boeren in Papoea-Nieuw-Guinea te scholen in de teelt van vanillebonen. Aan deze arme koffieboeren is via coöperaties microkrediet ter beschikking gesteld. Van begin af aan is er toezicht op de teelt, kwaliteit van bloei en groei en het fermentatieproces geweest.
Door de stijgende vraag naar topkwaliteiten vanillebonen zijn de activiteiten uitgebreid via India en met name Madagaskar in de Sava-regio waar een eigen bedrijf Vanirana sarl is gevestigd.
In een adaptieve foliekas worden vanille-orchideeën gekweekt onder meer ideale omstandigheden dan bij de teelt in de bush. Tevens wordt er een studie gemaakt naar de verandering van de vanilleboon tijdens het fermentatieproces.
Door de grondslag in combinatie met de klimatologische omstandigheden komt hier de beste vanille vandaan. Het fermentatieproces ‘according to the Bourbon method’ zorgt voor de beste aroma’s en hoge vanillinegehaltes.