Vanille | Madagascar
40982
page-template-default,page,page-id-40982,ajax_updown,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.9,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Madagascar is het derde grootste eiland ter wereld. De Sava-regio in het noordoosten is de voorraadschuur van vanillebonen. Niet alleen van Madagascar, maar van de hele wereld. Van het wereldaanbod van vanillebonen komt 80-90% uit Madagascar waar 80.000 boeren actief zijn met de teelt, en dat al 100 jaar.

Onderzoek

In februari 2016 is er een proefproject door ons geïniteerd. Het project is een samenwerkingsverband tussen Vanille b.v., CTHT (Toamasina Technical Horticulture Center, Madagascar), SOPRAL en Wageningen University.
Binnen het kennisoverdrachtprogramma is het einddoel stabiele kwaliteit in teelt en gewas.

In een adaptieve foliekas worden vanille-orchidee├źn gekweekt onder meer ideale omstandigheden dan bij de teelt in de bush. Tevens wordt er een studie gemaakt naar de verandering van de vanilleboon tijdens het fermentatieproces.

MVO

Waka waka komt uit het Swahili en betekent ‘bright light’.
Door de solar cel laadt de lamp in 3 uur op en geeft 24 uur licht. Jaarlijks schenkt Vanille b.v. tussen 50 en 100 lampen aan vanilleboeren in de bush.

Door de grondslag in combinatie met de klimatologische omstandigheden komt hier de beste vanille vandaan. Het fermentatieproces ‘according to the Bourbon method’ zorgt voor de beste aroma’s en hoge vanillinegehaltes.